Agile OR

Inhoud

Resultaat

Doelgroep

Programma

Praktische info

Inhoud

Deze training richt zich op de rol van de ondernemingsraad (OR) en zorgt voor het realiseren van partnerschap in de transitie naar modern samenwerken.

Organisaties veranderen steeds sneller vandaag de dag. Om als organisatie relevant te blijven is een aanpassing in de manier van samenwerken vereist.

Modernisering van de arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden ligt hieraan ten grondslag. Een belangrijke vraag is hoe je hier als ondernemingsraad (OR) aan bij kunt dragen.

De nadruk ligt in de dagelijkse praktijk vaak nog op de formele taken van de OR. Zoals bijvoorbeeld in het geval van een reorganisatie. Terwijl je als OR reorganisaties juist zo veel als mogelijk wilt voorkomen.

Maar hoe kun je als OR-team meer waarde toevoegen binnen een context van alsmaar veranderende arbeidsomstandigheden? De sleutel is participatie. Vooral niet achteraf maar vooraf en tijdens: als partner van de verandering.

De rol van de OR wordt steeds belangrijker bij organisatiewijzigingen. Te denken valt hierbij aan het stoppen en vervangen van personele beoordelingen. Maar ook de introductie van nieuwe organisatie-brede systemen ter stimulering van Agile samenwerken. Zoals nieuwe overleg- en organisatiestructuren en transparantie in de beloning- en waarderingsstructuur.

Deze training helpt het OR-team daarom met het vertegenwoordigen van de personele belangen binnen een organisatie die Agile samenwerkt of wil gaan werken. De sleutel hiertoe is een OR-team dat partner van de blijvende verandering is.

Resultaat

  • Je leert om te adviseren op basis van kleine stapjes en helpt de organisatie met het adopteren van Agile samenwerken.
  • Je leert om, in samenwerking met de stakeholders, een visie op Agile te vormen en van daaruit te handelen.
  • Na het volgen van deze training voeg je als OR niet alleen waarde toe bij reactieve formele taken maar word je strategisch partner van de totale organisatie transformatie.

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor ondernemingsraden. Inclusief, optioneel, deelname van relevante stakeholders zoals de afdeling HR en bestuurders.

Programma

  • We evalueren gezamenlijk de effectiviteit van de huidige situatie
  • Samen gaan we aan de slag om de purpose van de OR te actualiseren
  • Je doet kennis en inzicht in de principes van Agile en het Agile Manifesto op
  • We gaan in op de betekenis van Agile HR en de toepassing daarvan
  • We staan stil bij het effect van Agile op de Arbeidsomstandigheden
  • We helpen de OR bij het ontwikkelen van een visie op modern samenwerken
  • We begeleiden de gehele ondernemingsraad bij het vertalen van de werkzaamheden naar een plan van aanpak

Praktische informatie

Locatie: Utrecht, incompany of online
Studieduur: 3 dagdelen
Kosten: € 1.195,- Excl. BTW

Locatie: Utrecht
Studieduur: 2 dagen
Kosten: € 1.195,- Excl. BTW en dag arrangement (per deelnemer)

MatthijsAgile OR