Agile Verandermanagement

Inhoud

Resultaat

Doelgroep

Programma

Praktische info

Inhoud

Agile verandermanagement is essentieel om veranderingen op effectieve wijze te begeleiden. Worden jouw projecten in de praktijk nog vaak op basis van gestandaardiseerde projectmanagement methoden toegepast? Is het een uitdaging om aandacht te krijgen van teams of om Agile teams te creëren? Door verandermanagement Agile aan te pakken ontstaat een vliegwiel zodat een iteratief veranderingsproces op gang komt. Op deze wijze is jouw change-organisatie klaar voor de toekomst.

In deze innovatieve training verkennen wij samen met jou de nieuwste inzichten van Agile verandermanagement en bieden we jou concrete handvaten, tactieken en plannen voor het integreren van verandermanagement en Agile.

Resultaat

 • Je bent in staat Agile werken te introduceren en te faciliteren binnen jouw organisatie;
 • Je begrijpt de Agile principes en de toegevoegde waarde;
 • Je weet Agile denken en doen in te zetten als motor van verandering;
 • Je bent in staat de mate van Agility die geschikt is voor een verandering, project of programma te bepalen;
 • Je weet welke competenties aansluiten op Agile samenwerken;
 • Je hebt inzicht in je persoonlijke rol binnen Agile verandermanagement;
 • Je hebt een concreet persoonlijk actieplan opgesteld inclusief benodigde interventies om verandering te begeleiden.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor managers, verandermanagers of change consultants die inzicht wil krijgen in het werken van Agile binnen een verander organisatie en effectief Agile willen inzetten als motor van verandering.

Programma

Tijdens de trainingen komende de volgende onderwerpen aan bod:

 • De essentie van Agile;
 • Veel gebruikte Agile methodieken;
 • De kracht van Agile verandermanagement;
 • Agile werken binnen verandermanagement, projecten en programma’s;
 • Transformationeel leiderschap;
 • Praktijksituaties en voorbeelden;
 • Persoonlijk actieplan.

Praktische informatie

Locatie: Utrecht of incompany
Studieduur: 2 dagen
Kosten: € 2.395,- Excl. BTW

Op locatie training
Op locatie bieden we jou de zorg en aandacht die nodig is om optimaal te voorzien in jouw leerbehoefte. De training Agile Verandermanagement biedt de optimale balans tussen leerbehoefte, theorie en dagelijkse praktijk.

Er is tijdens deze training veel ruimte voor interactie. De koppeling tussen theorie en praktijk staat hierbij centraal. Ons doel is jou de juiste kennis en kunde te geven om zodat je dit direct in de dagelijkse praktijk kan toepassen.

Locatie: Online
Studieduur: 3 dagdelen
Kosten: € 2.295,- Excl. BTW

Online training
Onze online trainingen zijn met veel zorg en aandacht samengesteld: ze zijn kleinschalig, worden met veel enthousiasme en energie gegeven en bieden veel ruimte voor jouw individuele leerbehoefte en persoonlijke ontwikkeling.

Bij onze online trainingen ontmoeten deelnemers en trainers elkaar in een virtueel klaslokaal. Naast het bespreken van de theorie is er veel ruimte voor jouw vragen en eigen inbreng vanuit de praktijk. Onze trainers zijn ervaren consultants die jou vanuit de praktijk de beste leerervaring bieden. Op deze manier voorzien we jou van de beste begeleiding.

Naast live trainingssessies en opdrachten, ga je zelfstandig aan de slag met het toepassen van de theorie in de dagelijkse praktijk.

Jouw praktijkervaring, ontwikkelbehoefte of hulpvragen zijn richtinggevend voor de vervolgmeeting(s) van de training. Op deze manier bieden wij de ideale mix tussen begeleid leren, zelfstudie en leren in de praktijk.

MatthijsAgile Verandermanagement