Agile Scrum Master

ShftCtrl verzorgt Scrum Master e-trainingen waarmee je teams optimaal weet te faciliteren.

Inhoud

Resultaat

Doelgroep

Programma

Praktische info

Inhoud

Wil je aan de slag als Scrum Master? Is het stimuleren van kennisdeling en samenwerken aan jou besteed? Wil je teams helpen maximale projectresultaten te behalen? Wil je dat teamresultaten direct bijdragen aan de actuele wensen van de klant? Deze online ShftCtrl training help jou met het begeleiden van teams in Agile Scrum.

In werkomgevingen waarbij nog niet (volledig) Agile wordt gewerkt zit veel potentieel. Deze Agile Scrum training heeft tot doel jou te helpen. Met deze online training Scrum Master leer je om samen met jouw team(s) met hun potentieel aan de slag te gaan.

Dit bereiken we door uitgebreid stil te staan bij zowel theorie als praktijk. We maken Agile Scrum op deze manier begrijpelijk en toepaspaar.

Na afronding van deze training ben je goed voorbereid op het PSM I examen bij Scrum.org. Dit examen is inbegrepen. Zodra je dit internationaal erkende examen hebt behaald dan verloopt het niet.

Resultaat

 • Je bent bekend met Agile denken en doen;
 • Je bent in staat om Agile in te zetten als motor voor de samenwerking binnen het team;
 • Je weet diverse online middelen in te zetten om samenwerking op afstand optimaal te stimuleren;
 • Je weet het team te ondersteunen bij alle Agile rituelen;
 • Je bent in staat om belemmeringen voor het team te identificeren en hier mee aan de slag te gaan;
 • De samenwerking tussen team en stakeholders weet je te optimaliseren;
 • Je bent goed voorbereid op het PSM I examen bij Scrum.org;
 • Je hebt een concreet persoonlijk actieplan opgesteld inclusief benodigde doelstellingen om jouw PSM I certificering te gaan behalen.

Doelgroep

De training Scrum Master is geschikt voor iedereen die bij Scrum betrokken is of in de rol van Scrum Master werkt of wil werken. Deze training is tevens toegankelijk voor geïnteresseerden die verdieping zoeken.

Programma

 • Het Agile Manifesto;
 • Rollen en verantwoordelijkheden binnen Scrum;
 • Scrum Master in de praktijk;
 • Dilemma’s van Agile werken;
 • Praktijksituaties en voorbeelden;
 • Persoonlijk actieplan;
 • Voorbereiding PSM I certificering (scrum.org).

Praktische informatie

Locatie: Utrecht, incompany of online
Studieduur: 2 dagen
Kosten: € 1.095,- Excl. BTW  (inclusief 1 examen PSM I)

Training op locatie
Op locatie bieden we jou de zorg en aandacht die nodig is om optimaal te voorzien in jouw leerbehoefte. De training Product Owner biedt de optimale balans tussen leerbehoefte, theorie en dagelijkse praktijk.

Er is tijdens deze training veel ruimte voor interactie. De koppeling tussen theorie en praktijk staat hierbij centraal. Ons doel is jou de juiste kennis en kunde te geven om zodat je dit direct in de dagelijkse praktijk kan toepassen.


Online training
Onze online trainingen zijn met veel zorg en aandacht samengesteld: ze zijn kleinschalig, worden met veel enthousiasme en energie gegeven en bieden veel ruimte voor jouw individuele leerbehoefte en persoonlijke ontwikkeling.

Bij onze online trainingen ontmoeten deelnemers en trainers elkaar in een virtueel klaslokaal. Naast het bespreken van de theorie is er veel ruimte voor jouw vragen en eigen inbreng vanuit de praktijk. Onze trainers zijn ervaren consultants die jou vanuit de praktijk de beste leerervaring bieden. Op deze manier voorzien we jou van de beste begeleiding.

Naast live trainingssessies en opdrachten, ga je zelfstandig aan de slag met het toepassen van de theorie in de dagelijkse praktijk.

Jouw praktijkervaring, ontwikkelbehoefte of hulpvragen zijn richtinggevend voor de vervolgmeeting(s) van de training. Op deze manier bieden wij de ideale mix tussen begeleid leren, zelfstudie en leren in de praktijk.

MatthijsAgile Scrum Master