Agile Samenwerken

Inhoud

Resultaat

Doelgroep

Programma

Kenmerken

Inhoud

Ben je nieuwsgierig naar het concept van Agile samenwerken? Wil je de basisbeginselen van Agile begrijpen? Of overweeg je om zelforganisatie te introduceren in jouw werkomgeving?

Deze training gaat je helpen om inzichten in knelpunten te krijgen, problemen op te lossen en je werkzaamheden effectiever te organiseren. We bieden de perfecte gelegenheid om de eerste stappen te zetten richting zelf-organiserend samenwerken in jouw werkomgeving.

Tijdens deze training staan we uitgebreid stil bij de uitgangspunten van Agile. Vanuit de theorie en praktijk word je meegenomen in het Agile gedachtengoed en methodieken zoals Scrum en Kanban. Je krijgt handvatten aangereikt om direct met Agile aan de slag te gaan.

Na het afronden van deze training zul je in staat zijn om de eerste stappen te zetten richting Agile samenwerken binnen jouw organisatie.

Resultaat

Na het voltooien van deze training zul je:

  • Inzicht hebben in wat een Agile mindset inhoudt.
  • Weten wat er van jou wordt verwacht bij het samenwerken in een Agile team.
  • Begrijpen hoe populaire Agile methodieken zoals Scrum en Kanban werken.
  • Basiskennis hebben van Scaled Agile Frameworks.
  • In staat zijn om de meest geschikte Agile methodologie voor jouw praktijksituatie te bepalen.
  • Begrijpen hoe verschillende frameworks en methoden in de praktijk toegepast kunnen worden.
  • Vertrouwd zijn met het Agile Manifesto.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in Agile, ongeacht je ervaring. Of je nu net begint of al een tijdje bezig bent met Agile, deze training biedt waardevolle inzichten en praktische toepassingen. Je kunt meteen aan de slag!

Programma

We starten met een grondige verkenning van wendbaar samenwerken en bijbehorende rollen en rituelen. Vervolgens zullen we de meest gebruikte Agile methodieken, waaronder Scrum en Kanban, bespreken en deze koppelen aan jouw werkomgeving.

Tot slot zullen we in hoofdlijnen het potentieel van strategisch Agile samenwerken verkennen en nagaan welke voordelen dit kan bieden binnen jouw (toekomstige) werkomgeving.

Kenmerken

Locatie: Utrecht of bij jou op kantoor
Studieduur: 1 dag
Kosten: € 795,- Excl. BTW


Jouw ontwikkeling staat centraal. De training voorziet in een uitstekende balans tussen theorie en praktijk. Onze trainers bieden volop ruimte voor interactie vanuit de dagelijkse praktijk als transformatie-experts.

Ons uiteindelijke doel is om jou de juiste kennis en vaardigheden te bieden, zodat je deze direct kunt benutten in je dagelijkse werkzaamheden.

MatthijsAgile Samenwerken