Gastcolleges

by Job van Zandvoort on juni 21, 2022

We hebben het leveren van een bijdrage aan de maatschappij toegevoegd aan onze missie! En waar kun je hier beter mee starten dan binnen het onderwijs? Bij de New School Amsterdam en de Hogeschool van Utrecht ✓

Recentelijk hebben we in het verlengde hiervan het genoegen gehad om maar liefst drie gastcolleges te mogen geven. Bij de Hogeschool van Utrecht en The New School Amsterdam. Het was geweldig om met de studenten mee te mogen denken! 

New School Amsterdam

We hebben twee gastcolleges gegeven bij de HBO-studierichting Marketing en Communicatie. Wow. Wat was het inspirerend om in gesprek te gaan met deze ondernemende en creatieve studenten. 

Vooral toen bleek dat sommige zich realiseerden dat ze zelf al in de praktijk gedeeltelijk Agile toepassen en dat er mogelijkheden zijn om hier nog meer uit te kunnen halen. Zo bleken er een aantal bezig te zijn met de Go Live van een Startup. Een ideaal speelveld voor het toepassen van Agile methodieken!

Door de potentie van Agile Marketing toe te lichten en de dialoog aan te gaan hebben ze handvatten gekregen om hier in de toekomst zelf verder mee aan de slag te gaan. 

Hogeschool van Utrecht

Afgelopen weekend had ik het genoegen om gastcollege te mogen geven bij de deeltijdstudie Human Resource Management (HRM). 

Het was een mooi interactief college waarbij we stil hebben gestaan bij de toekomst van het vakgebied en de rol die de studenten straks, mede door de focus op Agile HR, kunnen gaan spelen. Het HRM-vakgebied heeft immers de potentie hier een belangrijke rol in te gaan spelen!

Job van ZandvoortGastcolleges