Ode aan de koffieautomaat.

by Matthijs on april 20, 2020

Iedere ochtend stond je voor me klaar. Altijd was je al aanwezig wanneer ik binnenkwam na mijn ochtendritje met de NS. Je was al opgewarmd, klaar voor de dag, klaar voor gebruik. Wanneer ik je zag stelde je geen vragen, je was er gewoon. Bekertje plaatsen, een druk op de knop, malen en klaar!

Wat heb ik je gemist! Maar bovenal wat miste ik het lekker kunnen beginnen van de dag, samen met collega’s een praatje maken bij het geruststellende geluid van jouw geratel terwijl je een kopje koffie voor ons klaarmaakte…

Een week lang heb ik geprobeerd je taken over te laten nemen door je zusje bij mij thuis. Samen met mijn lieve vriendin over de afdeling lopen (de woonkamer), een praatje maken met onze collega’s (die groene dingen in de vensterbank, stille jongens hoor), bekertje plaatsen, een druk op de knop, malen en klaar! 

Geen succes… Het was niet hetzelfde… Tot het moment dat ik besloot je online een kans te geven! Gewoon via Microsoft Teams. Niet iedere ochtend maar gewoon wanneer we elkaar even nodig hadden. MS Teams aan, camera aan, collega’s aan, bekertje plaatsen, een druk op de knop, malen en klaar! Het gevoel is weer terug! De puzzelstukjes vallen weer op hun plaats. En bovenal wat fijn om weer met mijn team te kunnen ouwehoeren onder het genot van een lekker bakje koffie, over niets, over alles…

Laat dit er niet bij inschieten!

#Koffietijd #DigitaalSamenwerken #Agile@Home #Socialteam

MatthijsOde aan de koffieautomaat.