Training

Agile Vitaliteit

Bij ShftCtrl geloven we in het creëren van waardevolle en plezierige werkomgevingen door middel van consultancy, agile trainingen en project tooling.

Ontdek hoe jij agile principes kunt toepassen in jouw organisatie en verbeter de samenwerking en efficiëntie.

Inhoud van de training

Een van de belangrijkste pijlers van agile teams is continu bezig zijn met verbeteren. Agile scrum kent hier waardevolle events voor, zoals de retrospective. Dit event wordt in de praktijk vaak te eenzijdig toegepast.

De retrospective is met name bedoeld om te reflecteren op inhoud en gedrag, waarbij het identificeren van verbeterkansen de kern is. Teams hebben tijdens dit event in de praktijk vaak de neiging om alleen de inhoudelijke verbeteringen centraal te stellen. Terwijl dit slechts één kant van de medaille is. De vraag is dan ook wat je kunt doen om het welzijn van het team écht integraal te benaderen.

Om een succesvol team te creëren is, naast reflectie, aandacht voor het mentaal én fysiek welzijn van de teamleden essentieel.

In de dagelijkse praktijk leggen we onszelf vaak een bepaalde druk op om direct te kunnen en willen reageren. Bijvoorbeeld op onze e-mail, de telefoon, whatsapp, etc. Hierbij wordt vaak voorbijgegaan aan de check of het daadwerkelijk waarde toevoegt om direct te reageren. Het gevolg? Een gebrek aan focus.

Als gevolg hiervan kan de werkdruk stijgen. Hierdoor kan het welzijn en daarmee de effectiviteit van het team uit balans raken. De zogenaamde ‘rek’ raakt er uit, terwijl tijd vrijmaken voor bijvoorbeeld ontspanningsmomenten het herstel juist kan bespoedigen.

Bij fysiek welzijn gaat het om de balans tussen beweging en voeding. We zijn als mens gebouwd om fysiek bezig te zijn, veel te lopen en te bewegen. Op ons werk missen we vaak deze essentiële beweging, we zijn te passief.

Door je hier van bewust te zijn, ben je in staat om deze patronen te doorbreken. Een integrale benadering van de ‘gezondheid van het team’ met aandacht voor welzijn is een must. Bevlogen én vitale teams zijn immers cruciaal voor een succesvolle organisatie.

Herkenbaar? Reden genoeg om aan de slag te gaan. Deze training Agile Vitaliteit helpt jou en je team om bewust te worden van gedragspatronen, vitaliteit op de agenda te zetten en geeft je handvatten om het herstel te bespoedigen.

 • Ontdek nieuwe inzichten
 • Doe mee en leer bij
 • Ervaar verfrissende ideeën
Training Agile Vitaliteit

Resultaat

Tijdens deze training Agile Vitaliteit leer je stil te staan bij je eigen welzijn en dat van je team, zodat je de signalen van een gebrek aan (team-) vitaliteit kunt herkennen en hierop kunt anticiperen. Hierbij gaat het om:

 • Inzicht in jezelf en het team zodat patronen kunnen worden doorbroken (bewustwording);
 • Je leert rustmomenten te creëren en te pakken;
 • Je leert je eigen grenzen kennen, die van je team en deze kenbaar te maken;
 • Je begrijpt het verhaal achter de signalen en waarom signalen niet (tijdig) worden opgepakt;
 • Je leert als team en als individu hier preventief mee aan de slag te gaan;
 • Je leert om hulp te vragen en jezelf uit te spreken;
 • De ander en jezelf de ruimte te geven;
 • Vanuit vertrouwen hierover in gesprek te gaan door je kwetsbaar op te stellen.

Programma

We gaan in op de theorie, actualiteiten en recente inzichten.

Vervolgens gaan we aan de slag met bewustwordingsactiviteiten gevolgd door een aantal workshops om jouw inzichten in de praktijk te kunnen brengen.

Zodoende bieden we je handvatten om hiermee aan de slag te gaan.

Doelgroep

Agile teams, jezelf als teamlid, HR-afdelingen, gehele organisatie

Praktische informatie

Locatie

Utrecht, In Company

Studieduur

2 Dagen

Kosten

€ 1.495 Exclusief BTW

Inschrijven

Laat ons je helpen bij blijvende verandering en wendbaarheid.