Training

Eigenaarschap in teams

Bij ShftCtrl geloven we in het creëren van waardevolle en plezierige werkomgevingen door middel van consultancy, agile trainingen en project tooling.

Ontdek hoe jij agile principes kunt toepassen in jouw organisatie en verbeter de samenwerking en efficiëntie.

Inhoud van het programma

Als Scrum Master kun je tegen het probleem aanlopen dat je teams ondanks het opleveren van waarde voor je gevoel niet verder komen. De volgende stap is om bewust te worden van de processen die niet direct zichtbaar en situatie-afhankelijk zijn. Hoe kun je de maturiteit van je teams verhogen? Hoe zorg je ervoor dat je teams minder afhankelijk van jou worden en meer zelf eigenaarschap pakken?

Veel Scrum Masters doen alles zelf: meetings inplannen, leiden, administratie bijhouden, afhankelijkheden managen en meer. Hoewel dit aanvankelijk noodzakelijk kan zijn, is het cruciaal voor de groei van het team dat ze op termijn deze verantwoordelijkheden zelf gaan overnemen. De vraag is dan: Hoe kun jij als SM je rol zo veranderen dat teamleden zelf eigenaarschap pakken, feedback geven en elkaar complimenteren?

Het Kernprobleem:

Als Scrum Master vraag je je misschien af: “Wat gebeurt er als ik op vakantie ga? Functioneert het team dan nog steeds goed?” Als het antwoord nee is, is het duidelijk dat het team te veel van jou afhankelijk is en te weinig eigenaarschap toont.

Waarom deze training?

Als je als Scrum Master wilt dat je team groeit in maturiteit en meer eigenaarschap neemt, dan is deze training iets voor jou. Het zal je helpen te begrijpen hoe jouw eigen gedrag bijdraagt aan de huidige situatie en hoe je dit geleidelijk kunt veranderen om een zelfstandiger en proactiever team te bevorderen

  • Ontdek nieuwe inzichten
  • Doe mee en leer bij
  • Ervaar verfrissende ideeën
Eigenaarschap in teams

Resultaat

  • Begrijp Jouw Rol: Leer welke rol je moet spelen om de groei van het team in het nemen van eigenaarschap te faciliteren.
  • Identificeer Teambehoeften: Bepaal wat er nodig is voor je team om verantwoordelijkheid en eigenaarschap te nemen.
  • Effectieve Facilitatie: Ontdek hoe je je team kunt begeleiden zonder elke stap te leiden, zodat zij het initiatief kunnen nemen en eigenaarschap tonen.
  • Proactiviteit Bevorderen: Moedig je team aan om actief deel te nemen aan procesverbeteringen en eigenaarschap te tonen.

Programma

Theorie over volwassenheid teams

Wat zegt de theorie? Hoe je teams kunt helpen eigenaarschap te pakken

Rollen en verantwoordelijkheden

Wat is de rol van het team? Welke rol heeft de scrum master zelf?

De Scrum Master in de praktijk

Hoe wordt er naar de rol gekeken?

Oefenen

Oefeningen om te ervaren hoe je teams de ruimte kunt geven het eigenaarschap te pakken

Praktijksituaties en voorbeelden

Voorbeelden uit de praktijk

Persoonlijk actieplan

Hulp om zelf aan de slag te gaan met de opgedane inzichten

Onze Expertise

Doelgroep

De training eigenaarschap in team is geschikt voor beginnende Scrum Masters met 0 tot 3 jaar ervaring als Scrum Master die de volgende stap in hun Scrum Master zijn willen zetten.

Deze training is tevens toegankelijk voor geïnteresseerden die verdieping zoeken.

Praktische informatie

Locatie

Utrecht, In Company

Studieduur

1 dagdeel (4 uur)

Kosten

€ 399.99 Exclusief BTW

SCHRIJF JE NU IN

Laat ons je helpen bij blijvende verandering en wendbaarheid.