Training

Hybride Samenwerken

Bij ShftCtrl geloven we in het creëren van waardevolle en plezierige werkomgevingen door middel van consultancy, agile trainingen en project tooling.

Ontdek hoe jij agile principes kunt toepassen in jouw organisatie en verbeter de samenwerking en efficiëntie.

Inhoud van de training

In zeer korte tijd heeft tijd en plaats onafhankelijk werken een vlucht gemaakt. Het maakt meer dan ooit onlosmakelijk deel uit van onze nieuwe werkomgeving. Hybride werken is voor velen de nieuwe werkelijkheid geworden.

Maar hoe richt je dit in? Wat moet er geregeld worden voor jouw organisatie en team om optimaal te (blijven) samenwerken? Wat betekent dit voor het leiderschap?

Als hier onvoldoende bij stil wordt gestaan dan kan dit tot praktische problemen leiden. Van mentale overbelasting tot het maken van ineffectieve keuzes. Deze welzijn gerelateerde risico’s kunnen, als gevolg van het werken op afstand, worden voorkomen. Zelforganisatie en intrinsieke motivatie vormen hierbij de basis. Door juist te focussen op tijd en plaats onafhankelijk samenwerken, krijgen plezier, kwaliteit en relevantie meer ruimte.

Hybride samenwerking vereist extra focus omdat er een passende balans moet komen tussen fysiek en digitaal samenwerken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om juist meer nadruk te leggen op de check-in en check-out momenten. Maar ook hoe je bijvoorbeeld als manager de intrinsieke motivatie op afstand kunt faciliteren. En andersom: heb je zelf – als teamlid – voldoende scherp wat voor begeleiding je nodig hebt van jouw leidinggevende?

Het is duidelijk dat sprake is van een behoorlijke impact op de “oude” manier van werken. De stap van alléén op kantoor werken naar effectief digitaal samenwerken is niet zomaar gezet. Deze vergt energie en aandacht.

Vanuit ShftCtrl begeleiden we teams naar de nieuwe manier van werken of dit nu op kantoor, vanuit een remote locatie of een hybride variant is. Er zijn genoeg kansen.

  • Ontdek nieuwe inzichten
  • Doe mee en leer bij
  • Ervaar verfrissende ideeën

Programma

  • Samen stemmen we Microsoft Teams of Zoom af op de behoefte hybride samenwerken;
  • We helpen met het ‘herijken’ van de teamdoelstellingen, teamrollen, team manifest etc zodat de persoonlijke verbinding optimaal is;
  • Het coachen en begeleiden van remote teamsessies op basis van onze best practices;
  • We introduceren de structuur voor samenwerken nieuwe stijl. Vervolgens richten we samen remote bijeenkomsten in en creëren we nieuwe en relevante events;
  • We trainen het team en de stakeholders. Van hoe een call op te zetten en begeleiden tot het motiveren van elkaar.
  • We creëren transparantie zodat de teamleden elkaar optimaal elkaar kunnen versterken.
  • We zorgen er voor dat de online communicatie tooling als bijvoorbeeld Zoom en Microsoft Teams optimaal wordt gebruikt. Daar waar relevant helpen we met de introductie van nieuwe tooling.

Doelgroep

De training Hybride Samenwerken is geschikt voor iedereen die die hybride samenwerkt of gaat werken.

Deze training is tevens toegankelijk voor geïnteresseerden die verdieping zoeken op dit onderwerp.

Praktische informatie

Locatie

Utrecht, In Company

Studieduur

2 Dagen

Kosten

€ 1.095 Exclusief BTW

Inschrijven

Laat ons je helpen bij blijvende verandering en wendbaarheid.